De ce s-ar putea să votez cu Remus Cernea

Remus CerneaDeşi sunt apolitic şi nu mă interesează urina în care se scaldă majoritatea candidaţilor. Deşi sunt apolitic şi, prin definiţie, nu  ar trebui să-mi pese de putrefacţia politică, iată că a apărut un fir de iarbă lângă muntele de gunoaie şi hoituri.

De ce s-ar putea să îl votez pe Remus Cernea?

Pentru că:

1. Nu este un om politic. Departe de politică, eu am aflat de Remus Cernea şi de acţiunile sale de pe saitul Asociaţiei Umaniste Române. Nu ştiu despre partidul verzilor, nu îmi plac chestiile astea cu „partidul” şi nici cu „roşu”, „verde” sau „oranj”. Cuvântul „partidul” mă duce cu gândul la „1984”.

2. Promovează toleranţa faţă de oricare dintre minorităţile statului, nu doar prin discurs, ci şi prin acţiunile sale.

3. Reprezintă oamenii tineri şi doreşte ca în România să se pună accent pe creativitate, educaţie, cercetare şi sănătate.

4. E radical diferit de restul candidaţilor şi nu are nicio tangenţă cu mafia politică aflată în prezent la putere.

Chiar dacă firul de iarbă va fi acoperit de mormanul de gunoi, merită şansa unui recensământ mai aproape de adevăr.

Oricum, mai am opţiunea să caut metode de invalidare a votului, opţiunea implicită de fapt. Începând cu 2019 există alternative pentru votat.

Informaţi-vă şi despre necesitatea inserării opţiunii  „Niciunul din cei de mai sus” în buletinele de vot.

Hai cu o dedicaţie! David Bowie – Heroes

Credit foto: România Liberă

Actualizare:

A mai scris şi Gabriel despre acest subiect: Roakeru’ preşedinte

5 comentarii

 1. […] şi: De ce s-ar putea să votez cu Remus Cernea Luni, 2 noiembrie 2009 | 04 : 20 Comentează (n-a răspuns niciunul) […]

  1
 2. Remus Cernea mi se pare acel cetăţean mediu occidental de vârsta lui, care n-are nici o viziune, dar reafirmă crezurile generaţiei lui. Cam atât.
  (Asta în afară de faptul că e cam stângist şi l-ar vota Mircea Badea.)

  2
 3. Pentru mine Remus Cernea reprezintă şi căsuţa lipsă NOTA. La fel de bine poţi să-mi sugerezi o opţiune de invalidare a votului. Eu nu mai am chef de clişee sau abordări asemănătoare, cu diplomaţi prefăcuţi şi, în plus, perimaţi. Deci dacă ai fi candidat tu, pe tine te-aş fi votat, bineînţeles, dacă ai veni cu câteva idei care să îmi placă şi mie. Dacă ar fi fost doar cele 4 animale politice pe buletinul de vot, nu aş fi mers la vot sau aş fi mers să-mi invalidez votul. Mă piş pe ei.
  (Asta în afară de faptul că niciunul nu respectă vreo doctrină politică. Televiziunea la care prestează Badea îl susţine pe Oprescu, din câte ştiu)

  3
 4. Eu eram într-un timp entuziasmat de Cernea ăsta. Odată a candidat la nuş’ ce dracu şi chiar mi-a părut rău că semnasem lista de susţinere pentru PD-L înainte, şi nu pentru el. L-am văzut şi acum în campanie de vreo două ori, vorbeşte bine, e inteligibil pentru generaţia noastră. Dar l-am auzit susţinând nişte chestii destul de „tovărăşeşti” şi m-am lămurit.
  Mă temeam doar să nu fi căzut în aceeaşi capcană ca mine. Dacă votul pentru Cernea e vot de blam (sau vot „de blană”, cum zicea… cred că Florin Ţurcanu, dar nu sunt sigur), e ok.

  4
 5. Ncu

  „Odată a candidat la nuş’ ce dracu şi chiar mi-a părut rău că semnasem lista de susţinere pentru PD-L înainte”

  E prima dată când candidează la o funcţie publică. Am senzaţia că faci o mare confuzie.

  „Dar l-am auzit susţinând nişte chestii destul de “tovărăşeşti” şi m-am lămurit.”

  Şi anume, ce? Sau sunt doar acuze fără substanţă?

  5

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Următoarele marcaje HTML sunt permise: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.