Prima confruntare doar în doi

Papagal OranjPapagal AlbastruProstia mass media este că vorbeşte doar despre Traian Băsescu şi Crin Antonescu la dezbaterea de la Cluj.

Am observat că presa şi, mai ales acum la Antena 3, ţine cu „greii” politicii româneşti. Tot la Antena 3 era un tip dubios care loveşte în Remus Cernea, în ideile sale, accentuat pe cele despre secularizare. De asemenea, o dezbatere publică făcută în grabă, anunţată cu câteva ore înainte şi cu doar doi candidaţi mi se pare suspectă.

Cronologia de ieri până azi a pornit de la propunerea lui Remus Cernea, în direct la TVR, când i-a invitat pe Traian Băsescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu şi alţii la o dezbatere publică, citez: „Fac un apel la Traian Băsescu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu şi Crin Antonescu, dacă sunt într-adevăr nişte persoane care respectă democraţia, să accepte o confruntare cu un candidat cum este Remus Cernea.”

Deşi nu sunt de acord cu unele idei ale lui Remus Cernea, iar gestul momentului de reculegere pentru actorul Gheorghe Dinică mi s-a părut exagerat şi inutil, mă regăsesc în celelalte idei ale sale, mai multe decât cele contrarii.

Am uitat cât de jegoasă e mass media şi cât de dăunător e televizorul, mai ales în România. Noroc cu alegerile electorale că îmi aduc aminte.

Pe Hotnews.ro, la comentarii, se anunţă că:

Astăzi, la ora 15:00, înaintea unei dezbateri electorale „libere”, organizată la Cluj, un candidat la preşedinţia României – Remus Cernea – a fost invitat sa părăsească sala de către organizatorii evenimentului. Alte comentarii, precum şi motivaţiile penibile, cred ca sunt de prisos!

Comunismul trăieşte, e sănătos şi face jocurile, sub toate formele sale.

Hai să jucăm un joc: mergem la vot şi ştampilăm mai multe căsuţe. Jucăm x şi 0, avioane, „nimereşte căsuţa cu ochii închişi” sau alte jocuri interactive.

Întrebare: Dacă la dezbaterea de la Cluj mai erau Sorin Oprescu şi Mircea Geoană, Remus Cernea tot nu era invitat, nu?

Actualizare

Remus Cernea a publicat un anunţ cu privire la evenimentul de azi:

Zi tristă pentru democraţia din România, pentru egalitatea între cetăţenii români şi pentru libertatea de exprimare

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Următoarele marcaje HTML sunt permise: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.