1. Crin Antonescu
Crin Antonescu se bate singur, nu comentez. E la fel de demagog ca Geoană:
„Când un credincios ţine în mână sfânta scriptură are în ea totul, când un ateu ţine în mână scriptura are nişte foi. Aşa se întâmplă şi cu Constituţia. Dacă într-adevăr crezi în valorile Constituţiei României şi asculţi Constituţia şi nu de baroni, ai acolo ce îţi trebuie. Dacă asculţi valorile din Constituţie şi nu telefoanele altora ai acolo ce îţi trebuie. Constituţie avem, ne mai trebuie preşedinte”
„Sunt necăjit că l-am dezamăgit pe CTP. Neagu Djuvara este un om extraordinar, despre care am spus că, alături de Corneliu Coposu şi Petre Tuţea, sunt martori vii ai unei lumi pe care nu am trăit-o, dar de la care putem învăţa ceva. Am pomenit de Chirilă pentru ca cei care au nevoie de modele sunt cei tineri. Dacă spuneam ceva despre Djuvara, pentru cei tineri nu era, din păcăte, relevant. Ei trăiesc într-o lume, într-un orizont care e dominat de antimodele. Tudor Chirilă a făcut un lucru extraordinar, a publicat o scrisoare către adolescenţi în care i-a îndemnat să citească, să nu creadă ca banul este principala valoare a acestei lumi, i-a îndemnat sa se unească într-o haita de oameni deştepti. Mi-a plăcut stilistic, mi-a plăcut pe fond. Dacă un om care e cunoscut de cei tineri a făcut acest gest, cred ca pe aceasta structura poate fi un model. De aceea l-am pomenit”
Da, Tudor Chirilă e tipul ăla care se plânge că dumnezeu nu apare la ştiri. Ironic, nu?
2. Traian Băsescu
Pe actualul Preşedinte al României îl cunoaştem ca fiind un adevărat taliban al creştinismului. El vrea să creştineze pe toată lumea. Cum se face că aceşti comunişti, care pledează azi pentru „democraţie” şi „libertate”, sunt toţi la fel de buni creştini ca şi atunci, înainte de 1989?
Pentru Traian Băsescu, Biserica Ortodoxă Română este un pion şi un pilon important în relaţiile externe.
La dezbaterea nedemocratică (circul) din 20 noiembrie 2009, Traian Băsescu a spus că cea mai frumoasă faptă a sa, ca om (doar nu ca semizeu), a fost aceea că a creştinat un copil musulman. Traian Băsescu a făcut acelaşi pas pe care l-a făcut Emil Constantinescu cu Ion Iliescu în 1996, doar că de data asta „adversarii” lui sunt şi ei buni creştini, nu dihori atei, oameni răi, fără niciun dumnezeu. Jos cu Eminescu, bă!
Da se supără Omar Hayssam. Pe el de ce nu îl creştinează nimeni? Să îl boteze şi pe el cineva, săracul musulman.
Allah! Allah! duşman la România. Avion lovit la flotă. Flotă scufundat.
Îmi miroase a fascism!
3. Mircea Geoană
Mircea Geoană, demagogul, a fost mai pe înţelesul babelor, el având un public ţintă, rural şi… spaţial.
Mircea Geoană a băgat un citat din „Ioan Arthur-Schopenhauer gură de aur” şi a afirmat că reperul (a se citi rapper-ul) să moral este Patriarhul Immanuel Daniel Kant. Probabil vrea să trimită astronauţi în spaţiu, cu ajutorul Domnului, deci fără rachetă, ca să poată să aducă dovada existenţei acestuia în Cosmos. El fiind întregul Cosmos, nu îl vor găsi şi îi vor primi pe astronauţi înapoi cu o primă de instalare (din nou pe Pământ) de douăzeci de mii de euro. La bordul navetei invizibile se va afla şi un preot.
Asta-i ţara în care trăim, ăştia-s penibilii pe care voi, unii, o presupusă majoritate, vreţi să-i votaţi, bineînţeles, conform sondajelor de opinie.
Lipseşte Iisus de la petrecere?
uite de aia nu candideaza oameni de treaba la presedintie. nu ca n-au milioane de semnaturi, ci pentru ca nu pot minti cu atata nerusinare.
da vezi ca si aici e o chestie ciudata… cand pozezi in sfant, se cheama ca te faci frate cu dracu ca sa treci puntea…
O precizare legata de chestia cu Tudor Chirila.
Un model moral si-l alege fiecare pentru sine, atunci cand este capabil. Reperele sunt cele care ne pot ghida in viata pentru a ajunge la un astfel de model.
Cine are cea mai mare nevoie de repere morale in Romania azi?
Ce ar intelege un pusti de 16 ani dintr-un orasel de 15.000 de locuitori dintr-un model gen „Neagu Djuvara” sau „Maica Tereza”? Dar un student de la Universitatea din Targu Jiu?
Tudor Chirila nu e un model. Dar, in parte, poate fi un reper. Avantajul enorm este ca Tudor este un „ceva” real, viu, tangibil si, cel mai important, poate fi inteles de foarte multi. De foarte multi dintre cei care au nevoie de asa ceva.
Cati dintre tinerii nascuti dupa ’89 au sansa macar sa se gandeasca la Patriarhul Daniel si sa si-l aleaga ca un model in viata daca nu au nici macar reperele ca sa ajunga acolo.
Crin si-a asumat un risc. Nu cred ca a fost calculat. Am senzatia ca a fost spontan. Si s-a adresat celor carora urmeaza sa le fie presedinte, nu peretilor.
Nu Crin are nevoie de un model moral ci societatea noastra are nevoie de repere…