Totul are o explicație

Revista „Știință & Tehnică”, fosta „Știință și tehnică” (există un detaliu, în limba română nu se folosește ampersand) trece printr-o perioadă puțin mai grea, din păcate. Numărul din septembrie s-a lăsat așteptat mult și bine, numărul din octombrie a apărut în noiembrie, iar numărul din noiembrie încă nu a apărut și e decembrie.

În ultimul său editorial, Alexandru Mironov, senior editor, vorbește despre suferința „revistei” față de rigorile capitalismului și se gândește la o posibilă ultimă ceașcă de cafea amară. Se referă – bineînțeles – la problemele prin care trece Adevărul Holding. Este foarte important ca în România să existe o revistă deșteaptă care popularizează știința și care ignoră rigorile capitalismului.

Este o problemă cu oamenii atunci când preferă să citească mizerii mondene, politică de căcat și „informații sportaculoase” în dezavantajul unor informații care le-ar putea forma o cultură generală vastă și i-ar putea ajuta să înțeleagă lumea în care trăiesc. Este foarte trist că o revistă valoroasă precum „Știință și tehnică” („Știință & Tehnică”), care ar trebui publicată o singură dată pe lună întârzie să apară – presupun – din cauza problemelor financiare, iar la tălâmbăzor nu ratează vreunul căcaturi de emisiuni ca: „Dansez pentru tine”, „Vocea României”, „Românii au talent” și alte zeci de emisiuni cu titluri periculoase.

Dragi oameni care lucrați la „Știință & Tehnică”, vă rog să nu renunțați să publicați revista, chiar dacă asta ar însemna un preț mai mare (actual, 8,8 lei). Există variante alternative? Care sunt acelea?

Aștept cu nerăbdare numerele din noiembrie și decembrie, în decembrie.

Actualizare

Numerele din noiembrie și decembrie au apărut. Ambele reviste au apărut într-o ediție specială. Ce truc!

st2012

Comentează

Adresa de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Următoarele marcaje HTML sunt permise: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.