Arhive etichete: biologie

2010, Anul Internaţional al Biodiversităţii

Anul 2010 a fost declarat de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) ca fiind Anul Internaţional al Biodiversităţii.

Biodiversitatea reprezintă ansamblul de organisme vii, diverse, care compun un ecosistem. Pentru a citi mai multe informaţii despre biodiversitate şi despre toate elementele vii ale ecosistemelor, consultaţi cărţi de biologie şi ecologie (neaprobate sau neanalizate de Ministerul Educaţiei).

Mesajul Organizaţiei Naţiunilor Unite mi se pare perfect, mai ales pentru România, ţara în care gunoaiele sunt la ele acasă, iar respectul faţă de natură lipseşte cu desăvârşire.

Anul 2009 a fost un an trist,  în România, într-o ţară în care biologia (în particular) şi ştiinţele (în general) sunt tabuuri în favoarea religiei, a superstiţiilor şi a misticismului. Anul 2009 a fost Anul Internaţional al Astronomiei (nu, nu al astrologiei) şi Anul Darwin. Acum, în 2010, este Anul Internaţional al Biodiversităţii şi nu am prea mari speranţe pentru educaţia din România.

Pentru a susţine Anul Internaţional al Biodiversităţii puteţi descărca această arhivă, să copiaţi logo-ul (în limba română) şi să-l expuneţi pe blog, sait etc.

Resurse în alte limbi şi alte informaţii despre logo puteţi găsi aici.

Biologia în anul omagial Darwin

darwinManifestare ştiinţifică cu participare internaţională: „Biologia în anul omagial Darwin”

Sesiunea ştiinţifică dedicată lui Charles Darwin: 200 de ani de la naştere şi 150 de ani de la publicarea „Originii speciilor” va avea loc în zilele de 6, 7 şi 8 noiembrie 2009, la Iaşi.

Organizatorii acestui eveniment sunt Facultatea de Biologie din Iaşi, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, Filiala Iaşi şi Muzeul de Istorie Naturală Din Iaşi.

Mai multe detalii puteţi citi pe saitul Facultăţii de Biologie sau direct acest document PDF.

Este un eveniment care trebuie susţinut de mai multă lume şi cu voce tare!