Arhive etichete: grepit

Susţineţi Concursul GREPIT

Promovează Concursul GREPIT, din cadrul Festivalului de Tehnologii Informatice 2010, şi poţi câştiga:
1. o invitaţie de participare la festival
2. un domeniu .ro
3. un hard disc portabil de 250 GO.

Dacă scrii o însemnare pe blogul tău despre GREPIT (o experienţă, o idee, o sugestie etc.) şi ne convingi că eşti un „geek” adevărat, primeşti un tricou GREPIT.

E important ca acest concurs să fie susţinut şi promovat, dar şi mai important e ca mulţi tineri care participă la olimpiade şi concursuri „naţionale” din domeniu să se orienteze către GREPIT. De ce?
Pentru că GREPIT nu e ceva aranjat înainte. Nu câştigă locul I, automat, şcoala sau judeţul organizator. Nu există „pile”, nu există „mită”. Şi multe alte motive pe care nu le detaliez în această scurtă însemnare. Veţi rămâne dezamăgiţi, poate, doar din cauză că nu veţi încerca să creaţi ceva interesant şi competitiv, inovativ.

Dacă eşti în stare, susţine GREPIT sau participă la GREPIT. De ce? Pentru că poţi.

Compvter Mvsevm

Organizaţia GREPIT, lansează o campanie de strângere de sisteme de calcul, console de jocuri şi dispozitive hardware cu o vechime mai mare de 10 ani.

Dacă ai computere, jocuri pe televizor sau alte echipamente periferice pe care nu le foloseşti, trimite-le nouă şi vom încerca să le recondiţionăm şi să le expunem într-un muzeu al calculatoarelor. Expunerea se va desfăşura şi  în cadrul Festivalului Naţional de Tehnologii Informatice 2010.

Dacă doreşti să contribui la realizarea Muzeului de calculatoare, poţi lua legătura cu Doru Ştefănescu, unul din fondatorii GREPIT, prin formularul publicat în însemnarea de pe blogul lui.

Atenţie, vechitura cea mai bătrână şi potentă va fi premiată cu participarea gratuită la FNTI 2010.

GREPIT 5

Doru tocmai a lansat a cincea ediție a Concursului Național de Creație și Dezvoltare IT GREPIT.

Este remarcabil că un concurs fondat de elevi şi studenţi a ajuns până la această ediţie şi se dezvoltă în fiecare an, fără binecunoscutele „ia organizatorul premiul I”, şpăgi, pile şi nepoţei. Am speranţa că acele concursuri şi olimpiade, organizate de Inspectoratele Şcolare Judeţene sau de Ministerul Educaţiei, vor capitula şi nu vor mai exista.

Ar trebui ca laptop-ul acela să se transforme în premii mult mai substanţiale pe viitor.