Arhive categorii: Proiecte

Evoluție

Beautiful Things Work Fucking BetterMulți vor râde perfid și vor spune că lucrurile făcute altfel, care arată bine și frumos – cu atenție la detalii, fără compromisuri -, sunt doar niște chestii fandosite, niște mofturi inutile și niște pierderi de timp sau de bani.

Vor spune că trebuie să faci cum fac toți, că așa trebuie, și să nu te complici să faci lucruri altfel sau să îți dorești lucruri altfel.

Totuși, în momentul în care le arăți că se poate și se obișnuiesc ei înșiși cu aceste lucruri și practici, situația se schimbă… Unii înțeleg, acceptă și învață, alții devin mai mârșavi.

Drepturi imagine: GFDA

Robolution la Iaşi

Luni, 13 iulie 2009, în sala de conferinţe de la Facultatea de Electrotehnică, începând cu ora 10:00 va avea loc deschiderea oficială a competiţiei europene “ROBOlution: Dare it! Make it! Fix it! Show it!” organizată de Asociaţia Grupul Local BEST Iaşi şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Robolution

În perioada 12-26 iulie evenimentul reuneşte, într-un mediu nonformal 27 de studenţi pasionaţi de robotică din 19 universităţi tehnice din Europa printre care şi 5 studenţi din mediul universitar tehnic ieşean. Desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului proiectul oferă participanţilor oportunitatea de a-şi testa cunoştinţele teoretice într-o manieră practică, complementară celei academice, dar în acelaşi timp şi de a beneficia de schimb de experienţă şi cultură la nivel european.

Activităţile se vor desfăşura în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, partea academică bazându-se pe o competiţie de tip „Team Design” pe o perioada de 14 zile în cadrul căreia concurenţii vor construi şi programa, pe echipe, câte o platformă de tip robot mobil pentru parcurgerea unui labirint în cadrul unei probe contra-cronometru.

Competiţia finală va avea loc în data de 24 iulie şi va fi deschisă publicului larg. Pentru informaţii actualizate vă rugăm să vizitaţi saitul evenimentului www.bestis.ro/bec09.

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie apolitică la nivel european care oferă viitorilor ingineri oportunităţi de învăţare şi dezvoltare personală. Prezentă în 83 de universităţi tehnice din 30 de ţări europene asociaţia BEST promovează spiritul european şi încurajează comunicarea şi lucrul într-un mediu multicultural prin evenimentele pe care le organizează – cursuri academice, competiţii inginereşti, târguri de locuri de muncă, traininguri şi simpozioane educaţionale.

Coordonator proiect: Raluca Gramschi
Tel: +4 0755 085 576
e-mail: raluca.gramschi@gmail.com
www.bestis.ro

Vederi de pe Lună

La români, umblă vorba – pe picioare cu creier – despre mega-construcţiile omenirii care, atenţie, se pot vedea – cu ochiul liber – de pe satelitul natural al Pământului, Luna.

Bunul simţ al logicii te pune pe gânduri când vine vorba despre astfel de afirmaţii.

Îmi pare rău să vă stric distracţia prieteni, dar e imposibil ca vreo clădire construită pe Pământ să poată fi văzută de pe Lună cu ochiul liber.

Top 3 construcţii (in)vizibile de pe Lună

1. Marele Zid Chinezesc

2. Pentagonul

3. Palatul Parlamentului României (Casa Poporului – î.R.)

Astronauţii au precizat acest lucru, Google Maps şi Google Earth confirmă pentru curiosul de rând, dar sunt destul de mulţi cei care, încă, înghit gogoaşa şi o dau mai departe.

Richard Halliburton preciza, într-una dintre lucrările sale, „Second Book of Marvels: The Orient”, publicată în 1938, următoarele: „Astronomii spun că Marele Zid este singura construcţie făcută de om, pe planeta noastră, care poate fi văzută de om, cu ochiul liber, de pe Lună” . Conform oamenilor de ştiinţă, aceasta este cea mai posibilă sursă a mitului exemplificat.

După ce s-a stabilit la locul lui mitul cu „Marele Zid Chinezesc”, românii l-au înflorit şi mai tare, apărând astfel mitul că şi Casa Poporului este vizibilă cu ochiul liber – de unde alt undeva? –  de pe Lună. Astfel, dacă Palatul Parlamentului României este suficient de mare să se vadă de pe Lună, de ce nu s-ar vedea şi Pentagonul?

Credit foto: NASA/GSFC