Arhive categorii: Webdesign

Caracteristici importante pentru magazinele online din România

eCommerce RomâniaCâteva lucruri de bun simț

Ce mă interesează pe mine (clientul)? (Sau, ca să vorbesc pe limba voastră, ce trebuie să evolueze ca un must pe e-Commerce în .ro)

1. Poze alternative reale cu produsul (pe lângă cele editate pentru marketing)
2. Recenzii video cu produsul
3. Ce conține cutia (pachetul) produsului, ce conține produsul, din ce materiale e fabricat
4. Dimensiuni, dimensiuni, dimensiuni (chiar și poze comparative)
5. Opinia altor clienți despre produs
6. Un grafic cu evoluția prețului
7. Alerte de modificare a prețului
8. Alerte de modificare a stocului

Ce nu mă interesează pe mine (clientul)?

1. Vezi produsul 3D (o mizerie care afișează niște imagini din mai multe unghiuri și îți dă impresia că vezi produsul „3D”)
2. Aplicații pentru telefonul mobil (nu îmi instalez o aplicație să cumpăr chestii online)
3. Blackfraierday-uri

Sursă imagine: condenaststore.com

Simbolul Leului Românesc

Pentru că e-Commerce în România și pentru că design. Noi ăștia care lucrăm cu aceste tehnologii avem nevoie de o evoluție. Pentru că 50 lei sună mai bine decât 50 RON sau 50 de lei (care sunt incorecte), iar acel spațiu poate fi economisit într-un singur caracter.

V-ați întrebat de ce moneda românească nu are un simbol propriu, la fel ca Euro (€) sau Dolarul ($)?  Eu m-am întrebat și m-am lovit deseori de problema spațiului mai ales în designul web.

Public pe această cale o propunere a mea, personală, pentru acest simbol și voi face o cerere către Banca Națională a României să ia în considerare acest lucru.

Leul va rămâne printre noi o perioadă bună de timp și trebuie să îi dăm o imagine mai bună.

Pentru reprezentarea grafică am utilizat, evident, litera L și simbolul tilda (~). Păreri?

Propunere Simbol Leu

Realitatea.net sunt nişte retardaţi web

Nu sunt un fan al proverbelor româneşti împrumutate, dar logica lui „râde ciob de oală spartă” se aplică perfect în acest caz pe care doresc să îl prezint mai jos. De acest subiect am mai scris aici şi nu e singular.

Aici începe totul

Dezvoltatorii de conţinut web de la realitatea.net, un sait emblemă al tuturor cârpelor de saituri de ştiri din spaţiul web românesc (gandul.info, stirileprotv.ro, antena3.ro, adevarul.ro etc.), citează un sait de spam, ziare.com, care citează o altă oală spartă, lastampa.it (pentru că designul web în Italia e praf).

Râde ciob de oală spartă

Păi Coreea de Nord e o ţară cu nişte oameni destul de afectaţi psihic (obedienţii şi dragii conducători deopotrivă). O să trebuiască să treacă mult timp pentru a scăpa de înapoiere. Dar voi? Voi retarzilor? Când o să încetaţi cu prostia? Sunteţi ipocriţi.

Atâta timp cât aveţi nişte idioţi care gândesc pentru voi şi executaţi ce vor ei, şi lingeţi funduri, şi o sugeţi de la mizeriile de cancan.ro şi compania, şi o frecaţi la rece cu „bullshit-uri” pseudoştiinţifice, nutriționiste şi horoscopice, şi încărcaţi saitul cu tot felul de scripturi şi căcaturi de reclame diareice, vă rog, sugeţi-o şi ciocul mic. Sunteţi în aproximativ aceeaşi postură cu nord-coreenii. Aveţi un sait de căcat şi plin de căcat, creat după ideile şi imaginea unor oameni de căcat.

Cuvântul cheie, pentru voi keyword-ul, sclavilor, din fraza de mai sus este: căcat. Căcat spartan. Jurnalism digital dinamic actual pe naiba.