Arhive etichete: Educativ

Despre oameni, păduri și șosele

Într-o scurtă plimbare în afara Iașului, mi-am adus aminte – cum fac în fiecare zi – că trăiesc printre gunoaie (nu neapărat la propriu).

De exemplu, în Iași, spre Bucium, dacă vrei să mergi (decent) pe jos câțiva kilometri nu prea ai cum. De ce? Pentru că „drumuri și mașini”, de aia. Să zicem că NU ai un trotuar, dar ai vilă cât mă-ta de mare, cu o curte cât aeroportul Otopeni și cu gard de marmură. Să zicem că ai Q7  și poți să iei curbele cu o sută pe oră. Să zicem că treci linie dublă continuă doar pentru că ai pula mică. Să zicem că nu îți faci grijă că pot exista alte vieți pe marginea șoselei, pentru că te doare un coi sau, eventual, simți, adânc, o mâncărime în vagin. Să zicem că ești atât de prost sau proastă încât ar trebui să te trimitem spre Soare cu tot cu mă-ta, să ardeți.

Lipsa educației civice, lipsa respectului față de alții, politica de baltă și prostia umană sunt cele mai periculoase chestii pe care trebuie să le sancționăm prin diverse mijloace.

 

Și, la pădure, evident, trebuie să găsești urme ale civilizației umane. Indivizi îndrăgostiți atât de tare încât varsă plozi după plozi să aibă cine să ducă tradiția mai departe. Mămici, nu-i așa, cu pitici, nu-i așa, care trebuiau să rămână gravide că altfel nu mai erau împlinite (de celulită și prostie) să poată să-și ducă plozii la „McDonald’s”. Tăticii, nu-i așa, când merg la pădure trebuie să sugă cel puțin un pet de Bergenbier. Generația McDonald’s. Prietenii știu de ce.

Doar ca metodă preventivă pentru viitor, liceenii și studenții ar trebui aduși la strâns gunoaie de prin păduri și de pe marginea drumurilor, iar în tot acest timp să se instaleze automate pentru prezervative peste tot, la țară și la oraș deopotrivă.

 

Nu idioților, dacă ăia vă spun că treaba aia e biodegradabilă, asta nu înseamnă că trebuie aruncată în pădure.

Pregătiți-vă! vine Cacalaureatul.

Brace yourselves, Bacalaureat is coming„Pregătiți-vă! Știrile despre Cacalaureat încep să curgă.”

Ca niște hiene flămânde, nemâncate de aproape un an, românașii cu urme de inteligență vor spectacol. La televizor, pe Cancan, pe Libertatea, în Gândul, ei vor să își justifice într-un fel că sunt mai inteligenți decât fraierii care dau un examen fără rost. „Știrile” începe deja pentru ca să este ce să mănânce și „presa”. Cum au ajuns ăștia să utilizeze zilnic Cancan? Datorită faptului că au luat bacalaureatul sau din cauza lui?

Ne izbim de proști în fiecare zi. Unii din ei sunt șefi, directori, profesori, iar alții sunt simpli angajați, taximetriști, polițiști etc. Există acești proști care vor să își confirme că există proști mai proști ca ei. Ăștia știu deja că există proști egali cu ei. Dacă există proști mai proști ca ei, înseamnă că ei sunt, de fapt, pe o treaptă mai înaltă a inteligenței. Iar, dacă acest lucru se întâmplă suficient de des, de exemplu în fiecare an, stima de sine crește direct proporțional cu timpul.

Vedeți, românii și, implicit, România nu se vor schimba curând dacă asta este strategia.

Cacalaureatul nu are niciun rost. Cacalaureatul creează prejudecăți. Cacalaureatul este doar o scuză pentru a lua mită. Cacalaureatul este corupt chiar și cu supraveghere video, supravegherea video fiind o metodă psihologică discutabilă și care ar trebui sancționată peste tot în locurile publice.

Vine perioada aceea, după ce toți uită după trei zile să spună mecanica și obligatoria „Hristos a înviat / Adevărat a înviat” și, respectiv, „Hristos s-a înălțat / Adevărat s-a înălțat”, după ce „Românii au avut talent” și după „Eurocăcațion”, când ăștia n-au ce munci și trebuie să urmărească spectacolul „Cacalaureat”, oferit în premieră intra-națională de cea mai bună entitate de scurgere de inteligență din individ: media.

Pentru corectitudine, toată lumea trebuie să dea același examen: urcați-vă în copac.

 

6,28 mituri despre ACTA

Au apărut deja listele cu mituri despre ACTA, aşa că îmi permit să fac o parodie.

1. De fapt, ACTA nu va face nimic. E o chestie pe care o semnează niște oameni care cred că e mișto să semnezi chestii.

2. De fapt, ACTA nu e ca SOPA şi PIPA.

3,14. De fapt, nimeni nu vrea să cenzureze Internetul. Voi sunteţi proşti, ăştia care înjuraţi ACTA, că nu înţelegeţi tehnologia.Vă rog, fiţi sceptici, nu proşti. Cum să crezi că cineva vrea să cenzureze Internetul.

4. De fapt, ACTA ar putea fi benefic. Chiar ar trebui să facă ceva împotriva hoţilor şi a plagiatorilor. Internetul nu îşi poate purta singur de grijă. Chiar avem nevoie de autorităţi care să controleze biţii.

5. De fapt, susţinătorii ACTA nu au niciun motiv să facă ce trăncăniţi voi. E o diversiune.

6,28. De fapt, voi nu aţi citit documentul şi aţi auzit pe diverse căi că e nasol cu ACTA şi o ardeţi aiurea. Sunteți manipulați.

Dragi sceptici (susţinători ai ACTA), sunt la fel de sceptic ca voi, dar ce nu înţelegeţi unii dintre voi e că: Internetul şi distribuirea informaţiei pe Internet nu trebuie să aibă vreodată legătură cu legislaţia.

Internetul este deja o înţelegere prin natura sa.

Resurse

Documentul ACTA tradus în limba română.

Saitul Consiliului Uniunii Europene

Un bulgăre de humă

Un bulgăre de humă” este compus din frânturi de poveste și din amintiri dintr-o altă epocă. Oricât ar fi de stroboscopic, filmul vă ajută să vă imaginați cum au trăit, relativ, doi oameni pe care poporul prea iubit îi cunoaște ca: punguța cu doi bani și, respectiv, cel mai mare ban.

La fel ca și în operele lui Caragiale, vechiul e actual, prostia e majoritară, politica și corupția dictează, jurnalismul galben formează opinia, școlile sunt distruse, iar popimea e peste tot.

Umor, satiră, lecții de viață și dramă.

Dacă vezi acest text, atunci poate ai nevoie să instalezi Flash Player sau o actualizare la Flash Player.Flash Player se poate downloada de la Adobe. Această eroare mai poate apărea dacă URL-ul către obiectul embedded este greșită sau în caz de erori de conectivitate. Oferit de către XVE Various Embed.