Arhive etichete: media

Televiziunile şi televizorul

De ce ţi-ai mai pune azi 100 de canale TV şi de ce te-ai mai uita la emisiuni care îndobitocesc? Chiar ai nevoie de cablu TV sau de LCD cu diagonală de 150 de centimetri ca să devii sau să rămâi stupid? Să zicem că televizorul îl poţi refolosi să te uiţi la filme închiriate sau cumpărate, să îl legi la XBOX sau la calculator, dar restul lucrurilor pe care vrei să le afli (singur) sunt pe internet.

imagine de aici

Ministere mistere

În cazul în care nu ştiaţi, România are două ministere mistere, Ministerul Dezinformării şi Ministerul Ignoranţei Publice. Cele două instituţii se ocupă exclusiv de formarea cerebrală a indivizilor. Proiectele derulate de cele două ministere includ: „jocul cu mintea”, „ţară, ţară vrem prostii”, „alege, dacă poţi!”, „doi litri şi jumătate de scuipat din gură”, „creierul ca varza”, „ca babele în drum”, „anonimii fără vină cer să se facă de râs”, „popa prostu”, „ca comunismul nicicând n-a fost”, „g-g fecale”, „ştiri pe lângă sport”, „maneaua ca formă de guvernământ”, „clişeul e doctrina noastră” etc.

Aplauze, vă rog.

Ministerul Dezinformării - Ministere Mistere

Ministerul Ignoranţei Publice - Ministere Mistere

Vederi de pe Lună

La români, umblă vorba – pe picioare cu creier – despre mega-construcţiile omenirii care, atenţie, se pot vedea – cu ochiul liber – de pe satelitul natural al Pământului, Luna.

Bunul simţ al logicii te pune pe gânduri când vine vorba despre astfel de afirmaţii.

Îmi pare rău să vă stric distracţia prieteni, dar e imposibil ca vreo clădire construită pe Pământ să poată fi văzută de pe Lună cu ochiul liber.

Top 3 construcţii (in)vizibile de pe Lună

1. Marele Zid Chinezesc

2. Pentagonul

3. Palatul Parlamentului României (Casa Poporului – î.R.)

Astronauţii au precizat acest lucru, Google Maps şi Google Earth confirmă pentru curiosul de rând, dar sunt destul de mulţi cei care, încă, înghit gogoaşa şi o dau mai departe.

Richard Halliburton preciza, într-una dintre lucrările sale, „Second Book of Marvels: The Orient”, publicată în 1938, următoarele: „Astronomii spun că Marele Zid este singura construcţie făcută de om, pe planeta noastră, care poate fi văzută de om, cu ochiul liber, de pe Lună” . Conform oamenilor de ştiinţă, aceasta este cea mai posibilă sursă a mitului exemplificat.

După ce s-a stabilit la locul lui mitul cu „Marele Zid Chinezesc”, românii l-au înflorit şi mai tare, apărând astfel mitul că şi Casa Poporului este vizibilă cu ochiul liber – de unde alt undeva? –  de pe Lună. Astfel, dacă Palatul Parlamentului României este suficient de mare să se vadă de pe Lună, de ce nu s-ar vedea şi Pentagonul?

Credit foto: NASA/GSFC