Arhive etichete: scepticism

6,28 mituri despre ACTA

Au apărut deja listele cu mituri despre ACTA, aşa că îmi permit să fac o parodie.

1. De fapt, ACTA nu va face nimic. E o chestie pe care o semnează niște oameni care cred că e mișto să semnezi chestii.

2. De fapt, ACTA nu e ca SOPA şi PIPA.

3,14. De fapt, nimeni nu vrea să cenzureze Internetul. Voi sunteţi proşti, ăştia care înjuraţi ACTA, că nu înţelegeţi tehnologia.Vă rog, fiţi sceptici, nu proşti. Cum să crezi că cineva vrea să cenzureze Internetul.

4. De fapt, ACTA ar putea fi benefic. Chiar ar trebui să facă ceva împotriva hoţilor şi a plagiatorilor. Internetul nu îşi poate purta singur de grijă. Chiar avem nevoie de autorităţi care să controleze biţii.

5. De fapt, susţinătorii ACTA nu au niciun motiv să facă ce trăncăniţi voi. E o diversiune.

6,28. De fapt, voi nu aţi citit documentul şi aţi auzit pe diverse căi că e nasol cu ACTA şi o ardeţi aiurea. Sunteți manipulați.

Dragi sceptici (susţinători ai ACTA), sunt la fel de sceptic ca voi, dar ce nu înţelegeţi unii dintre voi e că: Internetul şi distribuirea informaţiei pe Internet nu trebuie să aibă vreodată legătură cu legislaţia.

Internetul este deja o înţelegere prin natura sa.

Resurse

Documentul ACTA tradus în limba română.

Saitul Consiliului Uniunii Europene

Ştiinţa la Răscruce de Vremuri

Scrisoare deschisă a Prof. univ. dr. Daniel David

Asistăm  în ultima vreme la o recrudescenţă a iraţionalului şi ignoranţei în forma non-ştiinţei şi/sau pseudoştiinţei. Astfel, la Televiziunea Naţională se discută în mod serios dacă Astrologia este sau nu este ştiinţă, există o ofensivă pentru scoaterea teoriei evoluţioniste din manualele şcolare, iar unii demnitari (ex. miniştri) declară în mod public că ei cred în Horoscop şi Astrologie şi că işi ghidează comportamentele şi după ce spun acestea şi/sau au clarvăzători ca şi consultanţi personali etc.

Citeşte toată scrisoarea pe Hotnews.ro

Foto: Clujeanul

Oamenii de ştiinţă, profesorii, cercetătorii şi scepticii trebuie să ridice glasul!