Arhive etichete: Logică

Un exemplu pentru Constituție

Mai jos, cei trei politicieni care au inițiat amendamentul din Constituția României care limitează libertatea și care nu este în acord cu drepturile omului.

Florica Cherecheş (PNL)

Grigore Crăciunescu (PNL)

Mircea Dolha (PNL)

Avem mai sus trei deputați din partea PNL (partid care ar trebui să scape de Liberal din coadă și să își adauge sufixul „-ist” la Național – ar fi mult mai corect așa, dar oricum cu nicio particularitate față de celelalte partide).

Florica CherecheșFlorica Cherecheș, o doamnă deputat care face politică pe principii creștine și patriotice, în niciun caz liberale. O doamnă politician care nu cred că înțelege prea bine politica liberală sau vreo filosofie vestică, fiind plină de clișee și de erori de logică în intenții. Iubește România din tot sufletul, dar are niște conflicte cu limba română.

Grigore CrăciunescuGrigore Crăciunescu, un domn deputat la fel de liberal ca doamna Cherecheș, mai creștin decât doamna Cherecheș, dar și urmărit penal pentru conflict de interese.

Mircea DolhaMircea Dolha, un domn deputat la fel de liberal și creștin ca ceilalți doi colegi, Nihil Sine Deo, mai deschis spre vestul păcătos. A uitat să-și plătească găzduirea.

Principiile liberale ar trebui să ia în considerare toți oamenii, indiferent de sex, religie, etnie, culoarea tricoului sau a ochilor.

În contrast, colegul lor, Varujan Pambuccian zice:

„Eu sunt atât de libertarian, consider că individul este mai important decât statul, decât orice. Trăim într-o ţară extrem de conservatoare, cu nişte instituţii care sunt, de fapt, forme arhaice de contracte comerciale, în care eu nu cred.”

Bine, nu e el un exemplu, dar mesajul trebuie apreciat.

Referințe la drepturi de autor pentru imagini:
www.facebook.com/mircea.dolha.7
www.facebook.com/craciunescugrigore
www.facebook.com/florica.chereches

Modelul dorelian de lucru în echipă

tree-swing-project-management-largeCredeți că imaginea binecunoscută cu „Dorel”, care face o muncă asiduă, alături cu tovarășii lui de „muncă”, care analizează de pe margine acțiunea, având alte preocupări decât ceea ce ar trebui să facă, se aplică doar în domeniul muncii de „basculanto-tractorist”? Nimic mai fals.

Dorel este omniprezent. Tovarășii lui la fel. Acest model complex de lucru în echipă poate fi întâlnit peste tot: în corporații, în mall-uri, la Administrația Financiară, în buticuri, în IMM-uri etc.

Nu e doar o observație simplă, ci o ipoteză confirmată prin experiment, deci o certitudine.

Deși confirmat, acest model trebuie combătut. Cum îi punem și pe trântori la muncă? Suferă aceștia de disonanță cognitivă? Efectul Dunning-Kruger este hrana lor zilnică? Este Dorel subiectul principiului lui Peter?

Credit imagine: Taming Data

Poţi să te prefaci că invoci ploaia…

…dar nu poţi să te prefaci că o poţi opri. Şi nu te poţi preface că opreşti inundaţiile. Şi nu te poţi preface că învii morţii.

Două zone dintre „cele mai ultra-hiper-credincioase” din această ţară, îndobitocită pe acest segment al spiritualităţii de orice fel, au fost lovite de mânia lui Poseidon. Este vorba de judeţele Botoşani şi Suceava. Explicaţia fenomenului, pe care o cunoaştem cu toţii, are următoarea logică: „cu cât eşti mai credincios, cu atât ai parte de mai multe încercări de la Dumnezeu”. Asta-i partea experimentală şi e, deja, verificată, da?

De ce plângi mamaie că apa îţi ia casa, dacă matale însăţi spui că trebuie să fie „cum vrea Domnul”. Să fie „cum vrea Domnul”, zic. Mergi, mamaie, şi stai într-una din casele Domnului. Sunt foarte multe, sunt construite cu cărămidă şi cu credinţă, deci sunt zdravene. Unele, mai noi, au geamuri termopan, aer condiţionat, sisteme audio performante, la care să asculţi Radio Iaşi sau Trinitas. Păcat că n-ai unde ţine vaca şi găinile, dar, cu puţină îngăduinţă de la Domnul, se rezolvă. Casele Domnului sunt multe şi se mai fac încă pe-atâtea.

Pentru cei care nu cunosc povestea din titlu, există două moduri prin care se acţionează:

În cazul în care e secetă, „se plimbă ursul” până când, la un moment dat, va ploua. În cazul în care vine o ploaie puternică, de exemplu cele scurte, de vară, în sate şi chiar şi în oraşe, „se trag clopotele”. Aceste două metode de „siguranţă” funcţionează la nivel de subconştient: nimic nu mai contează, Miracolul lucrează!

Hai, spor cu inundaţiile.