Arhive etichete: recensământ

Toamna se numără oile

Dacă nu aţi aflat încă, în luna octombrie, luna a zecea, din binecuvântatul an 2011, înainte de blestematul şi hulitul an 2012, în România se va efectua încă o păcăleală de statistică, irelevantă pentru oamenii care nu citesc Cancan şi Libertatea, dar foarte importantă pentru „majoritate”. Au! au! au!

Am aflat de la Dollo şi din următoarele trei surse: guvernamentală, juridică şi jurnalisto-actualizabilă că masacrul datelor statistice se va efectua, după ultimele informaţii, în perioada 21-30 octombrie 2011.

Eu am o propunere în legătură cu metoda de efectuare a acestor statistici. Pentru că, este evident că la ultimele numărători de oiţe, lupii deghizaţi au mers cu creionul şi cu nişte formulare, notând cât mai subiectiv posibil aproape tot, în afară de numărul aproximativ al populaţiei. Şi ştiţi, e bine să spui că natalitatea e scăzută, nu că mortalitatea a crescut. Dă bine la imagine şi induci un apropo în rândul masculilor şi al femelelor cum că trebuie să boteze de cel puţin două ori, în timp ce în China le taie magistrala seminală.

Revenind la propunerea mea – pe care ştiu că nu o va lua nimeni în seamă, nu doar pentru că ăsta e un pricăjit de blog – nu credeţi că în secolul 21, anul 2011, s-ar putea găsi şi alte metode de realizare a recensământului populaţiei din acestă ţară? Adică, e cam aceeaşi metodă de acum două secole. Deşi avem tehnologia şi resursele necesare pentru a face aceste lucruri mai uşor, mai repede şi mai precis, băieţii ăştia care se ocupă cu mânatul oilor, adică ciobanii ăştia care ne guvernează viaţa – prost, ridicol şi ineficient – în interiorul teritoriului moştenit de la păgânii traci – ca să nu spun draci – preferă să rămână la metodele „băbeşti”, rudimentare. După acest exemplu, în fiecare domeniu (educaţional, agricol, economic etc) în care se folosesc metode perimate şi stupide s-ar putea găsi soluţii pentru a scăpa de obsesia pentru metodele băbeşti şi profitabile ale ciobanilor. Mă scuzaţi, ale guvernanţilor.

„Trei ciobani şi-o ciobăniţă, conduc turma de oiţe”

Bonus: New ways of counting leave U.S. Census behind (engleză)