Arhive etichete: creştinism

Primii trei cu cruce-n frunte

Primii trei cu crucea-n frunte

1. Crin Antonescu

Crin Antonescu se bate singur, nu comentez. E la fel de demagog ca Geoană:

„Când un credincios ţine în mână sfânta scriptură are în ea totul, când un ateu ţine în mână scriptura are nişte foi. Aşa se întâmplă şi cu Constituţia. Dacă într-adevăr crezi în valorile Constituţiei României şi asculţi Constituţia şi nu de baroni, ai acolo ce îţi trebuie. Dacă asculţi valorile din Constituţie şi nu telefoanele altora ai acolo ce îţi trebuie. Constituţie avem, ne mai trebuie preşedinte”

„Sunt necăjit că l-am dezamăgit pe CTP. Neagu Djuvara este un om extraordinar, despre care am spus că, alături de Corneliu Coposu şi Petre Tuţea, sunt martori vii ai unei lumi pe care nu am trăit-o, dar de la care putem învăţa ceva. Am pomenit de Chirilă pentru ca cei care au nevoie de modele sunt cei tineri. Dacă spuneam ceva despre Djuvara, pentru cei tineri nu era, din păcăte, relevant. Ei trăiesc într-o lume, într-un orizont care e dominat de antimodele. Tudor Chirilă a făcut un lucru extraordinar, a publicat o scrisoare către adolescenţi în care i-a îndemnat să citească, să nu creadă ca banul este principala valoare a acestei lumi, i-a îndemnat sa se unească într-o haita de oameni deştepti. Mi-a plăcut stilistic, mi-a plăcut pe fond. Dacă un om care e cunoscut de cei tineri a făcut acest gest, cred ca pe aceasta structura poate fi un model. De aceea l-am pomenit”

Da, Tudor Chirilă e tipul ăla care se plânge că dumnezeu nu apare la ştiri. Ironic, nu?

2. Traian Băsescu

Pe actualul Preşedinte al României îl cunoaştem ca fiind un adevărat taliban al creştinismului. El vrea să creştineze pe toată lumea. Cum se face că aceşti comunişti, care pledează azi pentru „democraţie” şi „libertate”, sunt toţi la fel de buni creştini ca şi atunci, înainte de 1989?

Pentru Traian Băsescu, Biserica Ortodoxă Română este un pion şi un pilon important în relaţiile externe.

La dezbaterea nedemocratică (circul) din 20 noiembrie 2009, Traian Băsescu a spus că cea mai frumoasă faptă a sa, ca om (doar nu ca semizeu), a fost aceea că a creştinat un copil musulman. Traian Băsescu a făcut acelaşi pas pe care l-a făcut Emil Constantinescu cu Ion Iliescu în 1996, doar că de data asta „adversarii” lui sunt şi ei buni creştini, nu dihori atei, oameni răi, fără niciun dumnezeu. Jos cu Eminescu, bă!

Da se supără Omar Hayssam. Pe el de ce nu îl creştinează nimeni? Să îl boteze şi pe el cineva, săracul musulman.

Allah! Allah! duşman la România. Avion lovit la flotă. Flotă scufundat.

Îmi miroase a fascism!

3. Mircea Geoană

Mircea Geoană, demagogul, a fost mai pe înţelesul babelor, el având un public ţintă, rural şi… spaţial.

Mircea Geoană a băgat un citat din „Ioan Arthur-Schopenhauer gură de aur” şi a afirmat că reperul (a se citi rapper-ul)  să moral este Patriarhul Immanuel Daniel Kant. Probabil vrea să trimită astronauţi în spaţiu, cu ajutorul Domnului, deci fără rachetă, ca să poată să aducă dovada existenţei acestuia în Cosmos. El fiind întregul Cosmos, nu îl vor găsi şi îi vor primi pe astronauţi înapoi cu o primă de instalare (din nou pe Pământ) de douăzeci de mii de euro. La bordul navetei invizibile se va afla şi un preot.

Asta-i ţara în care trăim, ăştia-s penibilii pe care voi, unii, o presupusă majoritate, vreţi să-i votaţi, bineînţeles, conform sondajelor de opinie.

Lipseşte Iisus de la petrecere?