Arhive etichete: Darwin

„Originea speciilor” şi Grigore Antipa

Grigore AntipaPe 24 noiembrie 2009 se împlinesc 150 de ani de la publicarea, în 1859, de către Charles Darwin, a lucrării „Originea speciilor prin selecţie naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existenţă”, cunoscută pe scurt ca „Originea speciilor” sau „Teoria Evoluţiei”.

Pe 27 noiembrie 1867, la 8 ani de la publicarea „Originii speciilor”, se naşte, la Botoşani, Grigore Antipa, naturalist şi biolog darwinist român.

Portretul lui Grigore Antipa a fost afişat pe bancnota de 200 lei în anul 1992.

Creation (2009)

Paul Bettany (Charles Darwin - Creation 2009)

Dacă vezi acest text, atunci poate ai nevoie să instalezi Flash Player sau o actualizare la Flash Player.Flash Player se poate downloada de la Adobe. Această eroare mai poate apărea dacă URL-ul către obiectul embedded este greșită sau în caz de erori de conectivitate. Oferit de către XVE Various Embed.

Creation” este un film biografic despre viaţa lui Charles Darwin şi, implicit, despre lucrarea sa, temuta „teorie a evoluţiei”, „Originea speciilor prin selecţie naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existenţă„.

Eu sunt foarte curios dacă va apărea şi în România. Dacă va apărea, câţi se vor duce să îl vadă?

Biologia în anul omagial Darwin

darwinManifestare ştiinţifică cu participare internaţională: „Biologia în anul omagial Darwin”

Sesiunea ştiinţifică dedicată lui Charles Darwin: 200 de ani de la naştere şi 150 de ani de la publicarea „Originii speciilor” va avea loc în zilele de 6, 7 şi 8 noiembrie 2009, la Iaşi.

Organizatorii acestui eveniment sunt Facultatea de Biologie din Iaşi, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, Filiala Iaşi şi Muzeul de Istorie Naturală Din Iaşi.

Mai multe detalii puteţi citi pe saitul Facultăţii de Biologie sau direct acest document PDF.

Este un eveniment care trebuie susţinut de mai multă lume şi cu voce tare!