Arhive etichete: 2009

Mă întreb dacă se poate…

O vacă ca politicaDacă pe 6 decembrie 2009, cei care au votat cu Crin Antonescu, cei care au votat cu Remus Cernea şi restul care nu au votat ar merge la vot şi ar ştampila ambele căsuţe arătându-şi nemulţumirea şi dezaprobând candidaţii din turul doi, ce s-ar întâmpla?

Le-ar fi ruşine celor doi, indiferent care din ei câştigă, că au fost aleşi de minoritate, ori cum?

Informaţi-vă şi despre necesitatea inserării opţiunii  “Niciunul din cei de mai sus” în buletinele de vot.

De ce avem nevoie pentru alegerile următoare?

1. Mai mulţi tineri implicaţi şi în societate şi în politică.

2. O lege care să interzică afişarea reclamelor electorale oriunde în afara spaţiilor special dedicate.

(S-ar salva mii de copaci, pereţi, spaţiu în oraşe şi în plus nu le-am vedea moacele acre şi pline de zâmbete perfide ale celor mai influenţi şi bogaţi dintre candidaţi. Asta nu înseamnă că sunt împotriva capitalismului şi a celor bogaţi. Ba, chiar sunt pentru capitalism, dar nu cum e făcut la noi)

3. Metode de identificare şi siguranţă împotriva fraudei electorale făcută de partidele mari. Verificarea şi centralizarea persoanelor care au votat într-o bază de date monitorizată, cu drepturi de citire, de orice observator şi orice partid aflat în cursa electorală. Votul online. Metode care funcţionează în alte ţări. În cazul votului dublu şi a restului fraudelor, o amendă usturătoare, grea, pentru cel care practică această metodă.

4. Interzicerea publicării rezultatelor prin exit-poll la închiderea urnelor. Interzicerea publicării în mass media a sondajelor de opinie privind opţiunile de vot. Sunt două arme psihologice foarte puternice de manipulare şi de furt.

Sau: realizarea exit-poll-ului şi a sondajelor de opinie de foarte multe organizaţii din afara ţării.

5. O educaţie civică masivă şi informarea obiectivă a oamenilor despre opţiunile de vot şi despre capcanele politice.

6. Realizarea de filme documentare şi realizarea de studii de către asociaţii neguvernamentale asupra factorilor nocivi şi a factorilor manipulanţi care influenţează frauda şi votul incorect. Cu siguranţă cel mai afectat sector va fi cel rural acolo unde primarul sau preotul au o influenţă puternică asupra oamenilor şi a opţiunilor acestora.

Continuare

Creation (2009)

Paul Bettany (Charles Darwin - Creation 2009)

Dacă vezi acest text, atunci poate ai nevoie să instalezi Flash Player sau o actualizare la Flash Player.Flash Player se poate downloada de la Adobe. Această eroare mai poate apărea dacă URL-ul către obiectul embedded este greșită sau în caz de erori de conectivitate. Oferit de către XVE Various Embed.

Creation” este un film biografic despre viaţa lui Charles Darwin şi, implicit, despre lucrarea sa, temuta „teorie a evoluţiei”, „Originea speciilor prin selecţie naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existenţă„.

Eu sunt foarte curios dacă va apărea şi în România. Dacă va apărea, câţi se vor duce să îl vadă?