Arhive etichete: vot

Mă întreb dacă se poate…

O vacă ca politicaDacă pe 6 decembrie 2009, cei care au votat cu Crin Antonescu, cei care au votat cu Remus Cernea şi restul care nu au votat ar merge la vot şi ar ştampila ambele căsuţe arătându-şi nemulţumirea şi dezaprobând candidaţii din turul doi, ce s-ar întâmpla?

Le-ar fi ruşine celor doi, indiferent care din ei câştigă, că au fost aleşi de minoritate, ori cum?

Informaţi-vă şi despre necesitatea inserării opţiunii  “Niciunul din cei de mai sus” în buletinele de vot.

De ce avem nevoie pentru alegerile următoare?

1. Mai mulţi tineri implicaţi şi în societate şi în politică.

2. O lege care să interzică afişarea reclamelor electorale oriunde în afara spaţiilor special dedicate.

(S-ar salva mii de copaci, pereţi, spaţiu în oraşe şi în plus nu le-am vedea moacele acre şi pline de zâmbete perfide ale celor mai influenţi şi bogaţi dintre candidaţi. Asta nu înseamnă că sunt împotriva capitalismului şi a celor bogaţi. Ba, chiar sunt pentru capitalism, dar nu cum e făcut la noi)

3. Metode de identificare şi siguranţă împotriva fraudei electorale făcută de partidele mari. Verificarea şi centralizarea persoanelor care au votat într-o bază de date monitorizată, cu drepturi de citire, de orice observator şi orice partid aflat în cursa electorală. Votul online. Metode care funcţionează în alte ţări. În cazul votului dublu şi a restului fraudelor, o amendă usturătoare, grea, pentru cel care practică această metodă.

4. Interzicerea publicării rezultatelor prin exit-poll la închiderea urnelor. Interzicerea publicării în mass media a sondajelor de opinie privind opţiunile de vot. Sunt două arme psihologice foarte puternice de manipulare şi de furt.

Sau: realizarea exit-poll-ului şi a sondajelor de opinie de foarte multe organizaţii din afara ţării.

5. O educaţie civică masivă şi informarea obiectivă a oamenilor despre opţiunile de vot şi despre capcanele politice.

6. Realizarea de filme documentare şi realizarea de studii de către asociaţii neguvernamentale asupra factorilor nocivi şi a factorilor manipulanţi care influenţează frauda şi votul incorect. Cu siguranţă cel mai afectat sector va fi cel rural acolo unde primarul sau preotul au o influenţă puternică asupra oamenilor şi a opţiunilor acestora.

Continuare

De ce s-ar putea să votez cu Remus Cernea

Remus CerneaDeşi sunt apolitic şi nu mă interesează urina în care se scaldă majoritatea candidaţilor. Deşi sunt apolitic şi, prin definiţie, nu  ar trebui să-mi pese de putrefacţia politică, iată că a apărut un fir de iarbă lângă muntele de gunoaie şi hoituri.

De ce s-ar putea să îl votez pe Remus Cernea?

Pentru că:

1. Nu este un om politic. Departe de politică, eu am aflat de Remus Cernea şi de acţiunile sale de pe saitul Asociaţiei Umaniste Române. Nu ştiu despre partidul verzilor, nu îmi plac chestiile astea cu „partidul” şi nici cu „roşu”, „verde” sau „oranj”. Cuvântul „partidul” mă duce cu gândul la „1984”.

2. Promovează toleranţa faţă de oricare dintre minorităţile statului, nu doar prin discurs, ci şi prin acţiunile sale.

3. Reprezintă oamenii tineri şi doreşte ca în România să se pună accent pe creativitate, educaţie, cercetare şi sănătate.

4. E radical diferit de restul candidaţilor şi nu are nicio tangenţă cu mafia politică aflată în prezent la putere.

Chiar dacă firul de iarbă va fi acoperit de mormanul de gunoi, merită şansa unui recensământ mai aproape de adevăr.

Oricum, mai am opţiunea să caut metode de invalidare a votului, opţiunea implicită de fapt. Începând cu 2019 există alternative pentru votat.

Informaţi-vă şi despre necesitatea inserării opţiunii  „Niciunul din cei de mai sus” în buletinele de vot.

Hai cu o dedicaţie! David Bowie – Heroes

Credit foto: România Liberă

Actualizare:

A mai scris şi Gabriel despre acest subiect: Roakeru’ preşedinte